Brommers verkoop’n met Hennie van der Most

Voor Het Geldproject vroeg ik Hennie van der Most wat je nodig hebt om als ondernemer succesvol te zijn.  Vaak ben ik het totaal met hem oneens. Soms ben ik het met hem eens. En soms moet ik toegeven dat de eenvoudigste inzichten soms het moeilijkst toe te passen zijn. Dat je bij voorbaat al bereid moet zijn je brommer te verkopen bijvoorbeeld. Dat je onophoudelijk zoveel mogelijk moet terug investeren in je bedrijf. Dat geld nooit het doel mag zijn. En dat je moet kiezen voor dat waar je passie zit. Hierbij in tien minuten zijn uitleg van “Niet lullen, maar poetsen.”

One Comment

  Pieter

  Hallo Dorothée,

  Mooi interview met Hennie van der Most, een man van mijn hart, die weet hoe je moet ondernemen, die ook met tegenslagen te kampen heeft gehad, maar altijd weer boven komt drijven, geeft nooit op, een ras ondernemer.
  Niet lu…… , maar poetsen, dat is ook mijn slogan.
  Zeggen wat je doet en doen wat je gezegd heb.

  Wat hij zegt over ZZPers is ook mijn mening, beginnen als ZZPer , maar daarna doorgroeien naar een eigen zelfstandige onderneming met medewerkers en verder gaan als een B.V.
  Een ondernemer kan niet door 40 uur per week te werken succesvol zijn, je moet eerder aan 60 uur per week werken denken.

  Wat ik jammer vind, betreur, dat jij alleen maar bekende Nederlanders interviewt en geen zelfstandige ondernemers, die in de luwte van de bekende Nederlanders hun bedrijf runnen en net zo succesvol zijn, of misschien nog succesvoller zijn.

  Ik heb zelf nooit de publiciteit gezocht, ik heb daar geen behoefte aan gehad, maar ik ben toch al meer dan 43 jaar een succesvolle ondernemer, die altijd zijn brood goed heeft verdiend en steeds geïnvesteerd in mijn bedrijven en een behoorlijk kapitaal heb kunnen opbouwen in 43 jaar, dit is echt niet vanzelf gegaan, veel ups en downs gekend, maar nooit opgegeven, ik ben er altijd in blijven geloven, als je maar bereid bent om hard te blijven werken en goede werknemers om me heen gehad, die ook bereid zijn om hard te werken, want een onderneming runnen kan je niet alleen, dan moet je goede mensen om je heen hebben, maar ook je dierbaren moeten wel achter je blijven staan , hoe moeilijk dat soms ook is.
  Onlangs nog weer een nieuw bedrijf gestart in Duitsland, weer een nieuwe uitdaging, ik moet een uitdaging hebben om goed te kunnen presteren.

  Ik hoef niet meer te werken, maar ik ben een ondernemer, die pas stopt als het echt niet meer kan.
  Ik ga dus ook niet met pensioen, kan niet stilzitten, want dan raak je alle sociale contacten kwijt en hoor nergens meer bij.
  Werken is voor mij echt een feest, al denken mijn dierbaren daar soms anders over.

  Succes met het schrijven van je boek.
  Ik kijk er naar uit als het boek af is.
  Ik ben echt benieuwd , ik heb er in het begin direct 3 besteld, 1 boek voor mezelf en de andere 2 boeken voor mijn 2 dochters, dit zijn ook succesvolle zelfstandige ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*